Juni 30, 2010

Filmerna igår var jättebra och hela eventet var faktiskt skitkul. Fick dessutom chansen att snacka lite mer med Julius igen. Vi har alltid massa viktiga grejer på lager att snacka om. Vi räknade ut att totalt tog allting nio timmar. Plus resväg på det så jag var ganska trött när jag kom hem. Men självklart kunde jag inte somna så jag somnade tillslut vid sex. Sen skulle vi upp och iväg jag och mamma för att ta sprutan.  Fick samma halva dos en gång till för att jag fick så mycket biverkningar sist. Det gick faktiskt bra att ta sprutan själv och nu är det bara att vänta och se hur biverkningarna blir den här veckan. Precis när vi skulle åka hem började brandlarmet gå. På riktigt asså, ingen liten övning eller så men det verkade inte folk fatta. Alla bara var kvar där som ingenting. Skitläskigt. Jag är riktigt glad att jag inte låg inne då asså. Panik isf ju. På vägen hem hämtade jag också ut ett paket med kläder och skor. Väldigt random fakta är att första gången jag var sjuk krympte mina fötter mmed två sko storlekar. Jävligt intressant va?

Juni 29, 2010

Nu ska jag och ballongbenet snart iväg till vårdcentralen för att ta blodprover. Skulle ta massa olika prover inför imorgon då jag ska ta andra sprutan med interferon. Ikväll ska jag och Julia gå på Twilight movie night. Jag fick biljetter av min stora dag, en stiftelse som ni säkert sett reklam om tv. Har bara sett andra filmen faktiskt, Julia tvingade med mig på nattbio i vintras. Kul att se alla tre filmerna sammanhängande. Får se bara om jag kan koncentrera mig på att kolla på filmerna så länge men det går nog bra. :) Ska möta Julius vid fyra, hon jobbar tills dess. Tänk vad trevligt det hade varit med sommarjobb asså...

Juni 28, 2010

Idag var jag och "badade" med ebba ett tag. Dvs säga låg på stranden, fast jag gick ner i vattnet till magen iaf. Jag gillar inte att bada. Inte ens utomlands är det särskilt roligt att bli blöt. Men nu är mitt knä större än på riktigt länge och jag måste nog lära mig att ta det lite lugnt ett tag.  Framför allt sluta bära på massa tunga väskor. Misstänker att det är största boven i att mitt knä ser ut som ballong med skum i.

muskö 26/6-27/6

Nu är man äntligen hemma efter att ha stått upp på alla bussar och pendeltåg i en och en halv timme. Mitt knä är stort nu och smalbenet känns som om det ska gå av. Men det var riktigt kul där borta på muskö och vi hittade på massa grejer. Åkte ut med en båt ett tag och sov i en husvagn. Förkortar det ganska bra skulle jag tro. Vi var på Julius killles familjs campingplats. Superfint där ute var det också. Det är så varmt ute att man knappt orkar göra något så nu saknar jag verkligen tomten till gamla huset så man bara kunde gå ut och sola. Nu måste man ju åka iväg också innan. När jag kom hem hade fortfarande ingen lämnat lägenheten hemma hos pappa så det var fortfarande låst från natten haha. Snart måste jag börja ta tag i pluggandet lite mer seriöst också. Det är ju så mycket bara att jag inte vet vart jag ska börja.

midsommarhelgen

Igår var mina bröder, pappa och jag hos Gumlan, pappas moster. Sedan var det lite fler från pappas sida där. Men det hinner jag inte skriva om nu för jag har bråttom hem till mamma för att hämta min sovsäck. Sedan ska jag till någon camping med några andra där Julia och hennes kille väntar. Där ska vi också spendera natten.

interferonet

Igår fick jag som sagt första interferon sprutan. Själva sprutsticket kändes knappt men när sköterskan sprutade in själva ämnet sved det till jättemycket men efter det gick det bättre. Riktigt skönt att det inte gjorde lika ont som andra sprutor jag fått. Det svåra blir nog att fixa allting innan, med att blanda ihop alla grejer och så. Men det lär jag mig väl i början får jag ta hjälp av lappen där det står hur man ska göra. Nästa gång ska jag också ta den på sjukhuset. Då ska jag göra allt själv så får vi se hur det blir där efter. Vore ju skönt att slippa åka till sjukhuset en gång i veckan bara för en spruta. Jag måste också ta massa blodprover till nästa spruta men det kan som tur är fixas på vårdcentralen här. Biverkningarna jag har är migrän, illamående och sen viruskänsla. Huvudvärken och illamåendet kom ganska snabbt och jag tror inte att det är för att jag spände mig eller så för jag var riktigt avslappnad. Sen virusgrejen är att jag har lite feber och ont i musklerna. Det värsta med det är att jag får super ont i benet igen när jag får feber. Jag läste också om biverkningar och så och dom eventuella biverkningarna var ju inte roliga! Det stog också om att man hade provat ämnet hur det påverkar foster genom att spruta in det i dräktiga djur och att dom då fått missfall. Fyfan! Jag vill verkligen inte stödja det genom att använda ämnet och då ge dom pengar. Det känns riktigt hemskt. Gefan i djuren och testa på er själva istället. Något sätt att testa på måste ju finnas som inte involverar djur! Sen känner jag också för att spy ut min ilska här om en annan sak också som jag tycker känns orättvist. Det är ju på min blogg som jag ska kunna skriva vad jag tycker, tänker och känner. Då tycker jag att det är fel att jag får skit över det. Men mer om det senare skulle jag tro.

Juni 23, 2010

Jag känner mig verkligen helt slut i hela kroppen. Orkar knappt sitta upp. Från ingenstans bara kom den här orklösa känsla. Jag skulle lika gärna kunnat haft kur nu, så känns det i kroppen. Hoppas verkligen att det går över snart. Dessutom drömde jag i natt jätteverkligt att jag hade fått cancer igen. Den här gången i hjärnan och i ena lungan. Drömde när jag fick veta det av läkare och sen när jag skulle berätta i skolan och för massor av folk. Riktigt sjuk dröm var det. Nä, nu måste jag ringa mamma och bestämma hur vi ska åka till sjukan och sen laga fiskbulla åt minime.

vatten, ketchup och lite salt

Som jag sagt förut så tröttnar jag snabbt på att bara göra en sak. Därför såg min bricka ganska snabbt ut såhär igår;

11.00

Var ute och gick nyligen en stund och kom hem precis elva. Alltså ringde mitt alarm när jag skulle gått upp när jag kom hem istället. Ganska skönt egentligen. Fast jag märker nu att känseln i foten har börjat försvinna ännu mer där den redan var lite nedsatt plus att det har spritt sig mer. Måste verkligen börja massera foten igen, det gör det lite bättre iaf. Ser också att mina kläder jag har hängandes på trappräcket (eftersom jag måste gå in i sebbes rum för att komma till garderoben hos pappa har jag lite kläder där också) ser väldigt färgglada ut. NOT.
Men det kompenseras genom att mitt skrivbord ser ut såhär: (och alla mina fina strumpor som alla klagar på)
Nä idag måste fan skiten bort!

Juni 22, 2010

Vaknade halv sex och helt pigg. Har redan ätit frukost för en gångs skull. Men vad fan ska man göra nu då liksom? Kan inte städa för då väcker jag alla andra. Idag måste jag iaf åka till nåt apotek och hämta ut interferonet inför imorgon. Läskigt värre! Ska också laga lunch till lilla minime också eftersom han total vägrar fritids.

tänk igen!

Juste! Idag kom och tidningen barn&cancer igen. Jag blir lika sur varje gång. Inte på själva tidningen utan på artiklarna i. Dom om folk som behandlats orättvist av ex försäkringskassan och så. Men nu var det nån som hade sagt att man ville ta bort "allvarligheten" med barncancer. Vafan då för liksom!? Det finns olika barncancer sjukdommar och vissa är värre än andra. Så är det liksom och går inte att göra något åt inom en snar framtid. Det finns barn som har värre än mig och hur jag har haft det och det finns barn som klarar sig riktigt bra med sin cancer och kan leva nästintill normalt. Och det ÄR allvarligt. Klart som fan att det är. Kan tänka mig att hon menade att det blir bättre och bättre, att fler barn överlever. Men det är fortfarande alldeles för många som inte klarar sig! Som inte ens får påbörja någon behandling för att det inte är någon idé. Jag vet inte vad folk tror men jag kan tänka mig att man tror att fler överlever än vad som är i verkligheten. En av fyra klarar sig inte. Det är fan två av åtta. Tre av tolv. Sex stycken av tjugofem klarar sig inte. Det är som att sex stycken i en klass bara skulle försvinna. Och hon säger att man vill ta bort "allvarlighetsstämpeln", nä du, den går jag inte med på!

Juni 21, 2010

Kom nyligen hem från att ha träffat Julia för första gången på lite mer än en vecka! Typ en evighet när det gäller oss alltså. Vi satt på donken och snackade i några timmar. Förutom det har jag inte gjort något speciellt idag förutom att jag och mina bröder nu är hos pappa för veckan. Nu ska jag nog sova. Trots att jag vaknade typ ett idag är jag redan trött. Bara jag inte blir sjuk nu, då blir jag alltid supertrött innan.

Juni 20, 2010

Nu är det dags för att blogga igen tycker jag, var ett tag sen nästan. Igår var jag bara hemma på dagen och småfixade med en massa grejer. På kvällen åkte jag och en kompis till stan för att gå ut. Första gången för mig haha. Det var iaf askul och kom hem sent. Idag åkte jag och ebba till djurgården och solade på ett mysigt ställe. Det blev några timmar vi var där tillslut. Så otroligt skönt att ha haft saker och göra hela tiden men det känns verkligen i kroppen så ikväll är det jag som är hemma. Borde kanske städa rummet lite också. Har tappat bort mina två usbminnen med alla bilder och all min musik på. Ganska mycket panik över det alltså.
Och välkommen hem lilla Julius!! Nu kan du fortsätta dissa mig, fast på hemmaplan.

Juni 18, 2010

Idag var jag och Ebba i stan. Jag hade två studiebidrag som behövdes lösas in på banken. Eftersom jag är arton nu så får jag dom direkt till mig men hade glömt att ge mitt kontonummer till banken. Så då var man ett steg närmre vuxenheten - vart på banken själv. Köpte lite annat på weekday också. Precis när jag kom hem skulle mamma följa med en vän till henne och handla mat på claes ohlsson så jag följde med. Benets ontstatus är inte direkt noll just nu alltså. Där emot har inte revbenen gjort så ont idag tack och lov. Men i natt var jag faktiskt tvugnen att ta smärtstillande för att det gjorde så jävla ont i lungan och revbenen. Jag har också fått besked från läkarna från alla röntgen och ultraljudsundersökningar. Alla såg bra ut så Doris kan andas ut igen. Plus att jag ska börja med interferon på onsdag. Inte så lite nervös över det. Eller egentligen vet jag inte vad jag är nervös över. Oftast går jag runt och är nervös jämt, rent allmänt sådär. Sen har jag haft känslan över att sommaren redan är slut och att skolan snart börjar igen.

okänt nummer

Jag ska såååå sluta ta okända samtal! Nu ringde en "kontaktsköterska" från Q84 och frågade hur det gick med skolan!? Liksom skit i det du, du hjälpte ändå inte ett piss. Fyfan kände hur det bara började krypa i mig när jag hörde att det var hon. För hon slutar aldrig prata. Alltså ALDRIG! Hon snackar om samma sak i minst en kvart. Sist hon ringde var jag i skolan och sa att jag måste gå minst tre gånger på tjugo minuter. Samma sak nu, då sa jag efter tre minuter att jag måste gå men hon fortsatte snacka på. Jisses! Hon är fan värre än mig.

grönan med minime!

Idag har jag varit på grönan med minime hela dagen. Kom precis hem. Tur att jag inte har någonting mer bestämt idag för fyfan vad ont jag har i ryggen, benet och fötterna. Som tur är jobbar pappa vid gärdet så han kom och hämtade oss. Alex älskade popexpressen och tvingade mig att åka den tre gånger. Fast jag håller nog med honom om att den är bäst på grönan. Första gången vi åkte så var det en lil wayne låt när man skulle sätta sig och sen alors on danse under själva åket. Det är nog bara Julius och Ebba som förstår storheten i det för mig hahah. Hela dagen var faktiskt bättre än jag väntat mig men det var nog tur att vi åkte när vi gjorde annars hade det nog blivit bråk mellan oss. Imorgon blir det en till dag med Alex då jag ska "passa" honom från tre och framåt. Ska kanske göra nåt på kvällen sen. Igår var jag bara hemma och försökte lära mig sims 3. Gick sådär om jag måste erkänna.

min tandläkare älskar min munhygien

Man kan ju lätt säga att jag inte bara gjorde min tandläkares dag utan snarare vecka! Har aldrig sett någon bli så glad över någons munhygien. Det var helt galet hur hon inte kunde sluta prata om hur rena mina tänder var. Vi var där ifrån på fem minuter. Knappt det. Annars hatar hon mig. Inte så kontigt egentligen om man tänker på hur mpnga gånger jag har dissat henne på sjukhuset men hon har alltid massa saker att klaga på annars. På vägen hem från tandläkaren åkte mamma och jag förbi kolartorps djurklinik för att hämta ut Carros aska. Efter det orkade jag inte åka iväg utan ville bara vara hemma. Idag ska jag väl städa och fixa. Dessutom fick jag precis ett roligt telefon samtal från sjukhuset som inte alls har med att vara sjuk och göra. Jag fick biljetter till en grej som jag förhoppningsvis kan plåga Julius med sen hon plågade mig med att se på Twilight 2 på nattbio. Hämnden är ljuuuuuuv!

Juni 13&14, 2010

Jag har vänt på dygnet helt, åt fel håll! Hela jävla terminen somnade jag mellan två och fem på natten oavsett vilken tid jag gick och lade mig. Men nu när det är sommarlov, ja då är jag trött tio på kvällen och somnar vid elva. Sedan är jag pigg och vaken SJU! Fan vad galet. Men igår övningskörde jag lite och backade första gången. Det var riktigt läskigt faktiskt. På kvällen kollade jag på bio igen, en till mellanpopcorn gick åt. Ops. Fast det går inte att kolla på en skräckfilm utan popcorn. Speciellt inte på bio. Men vi såg iaf A Nightmare On ElmStreet. Ganska bra faktiskt fast man fattade såklart vad som hade hänt förut och vad som skulle hända. Eller iaf jag. Men om man gillar filmer som man hoppar till av var femte minut är det helt rätt film! Nu måste jag packa för att flytta till mamma för veckan. Det är lite bråttom med det då jag ska till tandläkaren snart och tänkte ta med allt på en gång. Tandläkaren är på Hudding sjukhus eftersom det är där som Q84as tandläkare har sitt hemma ställe. Jag går fortfarande kvar där sen jag var sjuk sist. Man måste kolla extra många gånger efter vissa cytostatika sorter och så. Jag har aldrig haft hål och fan vad sur jag skulle bli om jag hade det nu. Då hade jag nog dragit ut den tanden själv.


Kick Ass

Ikväll stannar jag hemma, är fortfarande helt slut från dagarna som varit då jag vaknat sju varje dag. Fråga mig inte varför dock... Kom nyligen hem från att ha kollat på bio med pappa och bebbe på Heron. Jag HATAR Heron. Usch så jävla stressigt och massa människor och man kommer aldrig dit man vill. Vi såg iaf Kick Ass och den va faktiskt ganska bra. Mycket bättre än jag trodde. Av någon skum anledning älskar jag filmer med helt jävla orealistisk action. Som i Sin City där kroppsdelar bara flyger av och det sprutar blod hehe. Nu låter jag som värsta psykopat mördaren men ändå. Där emot var det ganska illa att äta upp en mellan popcorn själv på typ en halvtimme. Nu ska jag nog kolla på Sin City och ännu mera blod.

efter testet 11/6

Igår gjorde jag njurfunktionstestet som gick bra. Medan vi väntade åkte pappa och jag iväg för att äta lunch. När vi kom tillbaka så övade jag på körkortsteori. Det gick sådär va. 60% fick jag men då har jag aldrig läst nån teori alls. Haha kanske borde börja med det. På kvällen var jag bara hemma till typ halv tolv då jag drog hem till ebba för att hon var ensam hemma. Sen åkte iväg en snabbis och mötte en kompis. Efter det åkte jag och ebba hem till mamma och sov där, störst säng liksom. Jag somnade kanske fem sen och vaknade tidigt så nu dricker jag egen gjord smoothie för att få lite energi. Asgott!

Juni 11, 2010

Idag ska jag till sjukhuset för att göra iohexoltest, vilket är ett test som mäter njurfunktionen. Det tar lite över fyra timmar så det blir nästan en hel dag till. Men det värsta är att jag måste sätta nål!!!! Har redan emlat (bedövningssalva) men det är fortfarande lika läskigt och gör ganska ont. För oftast sticker dom just där man inte emlat. För övrigt får mina kära bröder sommarlov idag dom med. Stackars minime var jätteavis på att jag fick det redan i onsdags.

portjäveln

Måste sätta nål i porten imorn och jag är så galet nervös! Idag är det precis en månad sedan förra kuren avslutades.

röntgen

Någon (alltså jag) hade glömt att jag hade röntgen tider idag. OOOOOPS. Men mamma ringde mig kanske en timme innan hon skulle kommit hit så jag hann göra mig iordning ändå. Tur att jag inte skulle dit själv idag asså. Först var det vanlig benröntgen och lungröntgen. Det var riktigt kul när dom skulle ta bilderna på benet för mina leder runt knät är väldigt överböjliga. Så när sköterskan skulle lyfta min fot lite (eftersom benet vuxit fast fel) låg knät kvar och hon hennes min då var ju betalbar asså. Det är nästan läskigt hur mycket man kan flytta mitt underben från knät. Efter det var det Datortomografi. Läskigt men mycket hellre det än magnetkamera som jag totalvägrar. Sen var det lång väntan innan jag fick göra en ultraljudsundersökning på njurarna för att se om dom slutade växa pga cytostatikan och om det är därför jag har nedsatt njurfunktion. Vilket vi absolut inte vill skulle jag tro! Så den här veckan blir det tre heldagar på sjukan.

iohexol

Imorgon ska jag till sjukhuset igen. För att göra ännu ett njurfunktionstest. Anledningen är att det finns två olika test som snvänds och de visar helt olika resultat. Så nu ska jag göra ett prov som läkarna kommer att gå efter för att se om njurfunktionen går ner under behandlingen av interferonet. Testet tar lite mer än fyra timmar så där kommer jag att sitta fast ett tag.

rudan med folk

Nu är jag så jävla slut. Kunde helt seriöst lika gärna sprungit i 24 timmar. Mina fötter värker, orkar knappt stå upp för att jag har så ont i ryggen och benet ska vi inte ens nämna. Och det värsta är att jag inte gjort mycket. Visst det har varit en lång dag och så men klockan är ju liksom inte ens nio!? Det är nu när jag mår såhär som jag märker att jag varit sjuk. Och att det inte var länge sedan jag sist hade kur. Om man skulle kolla på mig just nu skulle det se ut som om jag kom hem från kur igår. Eller nej, då var jag fortfarande okej, efter en vecka! Då snackar vi grejer. Några från klassen träffades vid rudan, en sjö och massa ängar, och hade lite skojs. Typ grillade, spelade brännboll och fotboll. Tack Anton förresten som lämnade kvar mashmallows när han gick! Det blev vi andra väldigt glada över. Imorgon har jag inget planerat. Det låter kanske konstigt men jag hatar sådana dagar. Det brukar gå bra till ett/två sen får jag panik. Har redan haft alldeles för många sådana dagar i mitt liv. Fast många säger att jag måste lära mig att "chilla". Fyfan för att chilla och bara göra ingenting. Själv, hu!
skönaste bilden ever!
och vi sa hejdå till tysken!

Juni 9, 2010

Hemma igen från skolavslutningen nu. Snackade också med rektorn vilket gick ganska bra tycker iaf jag. Själva avslutningen var ganska kul med lite uppträdanden och så. Ikväll ska (förhoppningsvis) hela NV09a iväg och grilla och ha lite trevligt. På vägen hem drog jag förbi ICA maxi och blev så jävla trött i ryggen på vägen hem att jag var tvugnen att sätta mig på en bänk. Som alla andra gamlingar.

sommarlov

Fan vad jag inte är taggad på sommarlov.

sex månader

Igår var det den sjunde. Jag hade alltså återbesök exakt ett halvår efter jag hade återbesök sist. Då jag fick reda på att cancern inte var borta.

Kan man ha en bättre dag?

Bland det värsta jag vet är att bli anklagad för saker. Saker som man inte gjort eller absolut inte tänk på det på det sättet. Idag blev jag anklagad för fusk av biologiläraren. Vilket är helt jävla absurt. Liksom varför? Jag har suttit och tokpluggat och såg fan fram emot provet. Det skulle liksom bli mitt första prov den här terminen. Så har jag kanske skrivit fyra frågor och kommer på att jag har anteckningar jag skrev igår kvar i bakfickan. Så då lägger jag ner det på golvet och just då måste han ha kommit och säger att jag fuskar. Med ett jävla A4 papper med anteckningar? Inte ens stödord eller någonting utan just mina egna anteckningar. Fyfan vad lack jag blir. Det var ju liksom jag som ville göra provet idag? Det helt klart värsta är att han sen går och ber Doris, svenska och engelskaläraren, prata med mig. Istället för att han gjorde det själv. Jag fick inte ens chans att berätta vad som hade hänt ordentligt. Istället går han och säger att jag fuskade utan några grunder (som jag tycker) till SYV och alla lärare. Så jävla idiotiskt gjort av honom och rent utav elakt ycker jag. Visst, jag var inte så smart som hade med mig pappret men tänkte liksom vara ärlig och då lägga ner det på golvet. Herregud liksom! Vem fan skulle fuska med stort jävla A4 med text på båda sidor? Men det roliga är att jag hade mobilen på bordet om sjukhuset skulle ringa. Så då hade jag väl för fan bara skrivit in fusket där?! Precis vad jag behövde liksom. Så otroligt kul att avsluta terminen så. Sista skoldagen liksom. Och nu mår jag illa som fan precis som jag gör när jobbiga saker händer. Hade precis slutat må illa hela tiden sedan Carro dog. Orkar fan inte hålla på med det här, absolut inte nu. När som helst annars men fan inte nu. Vem skulle fuska på första provet efter att ha vart borta i ett halvår? Inte jag iaf. Trots att jag inte orkar ta hand om det här nu så måste jag för att annars är det som att jag godkänner att jag har fuskat och det har jag inte. Så Doris sa att jag skulle prata med rektorn imorn så där kommer jag vara. Och jag kommer inte ge mig utan fight den här gången heller men nu har jag fan ingen lust att plugga mer på det här och jag kan fan inte koncentrera mig. Men jag måste.


Juni 7, 2010

Klockan är halv fyra och jag har redan hunnit med sjukt mycket. Iof fick jag gå upp klockan sex också. Var på sjukhuset idag som sagt och tog blodprov och hade läkarbesök. På läkarbesöket sades det absolut ingenting egentligen. Läkaren ska ringa mig idag eller imorgon om interferon typ. Mamma och jag pratade också med en kontaktsköterska om man kunde tenta av prov under sommaren. Hon ringde sedan tillbaka och berättade att det var totalt omöjligt så nu skiter jag i alla jävla möten och sköter allt själv. Det sägs ju liksom ändå inget vettigt alls! Bara slöseri med tid. Får väl plugga som en jävla idiot utan liv sen på hösten. Men efter sjukhuset så åkte jag direkt till skolan och var med på kemin vilket innebar att jag stog och småskrek på klassen och bestämde lite saker. Efter det fysik vilket betydde att jag pluggade biologi. Sedan var det lite städning vilket jag tyvärr inte kunde vara med på pga tatueringen. ;) NU är jag hemma och ska packa för att åka till pappa.

bilder från veckan som gått

våra drinkar som mer ser ut som diskmedel...
hela Julias garderob i skolan...
sommar
fina Carro dog 31/5-10
tatuerade mig, står för tiden från jag var fjorton till nu. (den här bilden gör inte tatueringen rättvisa!!)

Juni 6, 2010

Idag har man gjort mycket asså.
- handlat till en tårta
- gjort en tårta
- pluggat biologi
- städat
- lagat mat
fan det här brukar jag inte ens gör under en vecka... hehe
Nu när pappa har kommit hem och dessutom lyckades lista ut (med stor hjälp av bebbe) vad det var som jag och Julia fixade i stan i tisdags var, kan jag lika gärna berätta. Jag var och tatuerade mig.

läkartid och obeslutsamhet

Imorgon är det läkarbesök. Taxin kommer 6.45, riktigt mys! Sen är det blodprov som gäller innan klockan åtta och läkartid vid tio. Hela meningen med den här läkartiden är att få svaren på alla undersökningar jag gjort den senaste tiden för att ta reda på hur min kropp mår efter all cytostatika. Även om jag ska få interferon eller inte. Det beror på hur njurarna mår. Jag har nedsatt njurfunktion sedan sist jag var sjuk så det här testet är en viktig del i hur mycket interferon jag ska få om jag ens kan få det. Men grejen är att det finns inte ens chans att resultatet redan är klart. Plus att jag inte gjort röntgen än och det är den jag är mest orolig över. Som jag skrev i ett annat inlägg för några dagar sedan så har jag aldrig varit nervös, förren nu! Vill verkligen bara ha det gjort nu. Nej, en sak till vill jag och det är att ALLA resultat är bra och jag kan fortsätta efterbehandlingarna med interferonet som planerat. Nu måste jag också bara läsa häftet jag fick sist där alla biverkningar står. Om jag vågar förstås. Alla biverkningar är inte särskilt roliga och interferon är under försöksstadiet efter resultat man sett under 60- och 70- talet. Jag hatar att ta beslut om sådana här saker. Viktiga saker som egentligen gäller liv och död men som ingen har svaret på. Det helt enkelt suger.

kvällen och morgonen

Igår kväll mådde jag ganska dåligt och tempen gick upp och ner, men inte så jag fick feber tack och lov! Hade typ abstinenskänslor men det kan vara så många saker som visar nästan samma sympton och jag hade de alla igår kväll - slutat med oxycontinen/morfintabletter (YEEEES!), hormoner som håller på och allmän rastlöshet. Så jag orkade inte ens kolla på tv. Det slutade med att jag halv tio började plugga(!?) biologi. Vilket jag inte gjort sedan nian. Och man kan lugnt säga att det var ganska välbehövligt efter fredagens alla grejer. Till min förvåning gick det ganska bra. En av anledningarna att jag slutade med oxycontinen så tvärt var att jag verkligen har riktigt dåligt minne och saker, speciellt som har med skolan att göra, liksom inte ens går in i huvet från början. Riktigt jävla jobbigt så jag ska nu se om det blir bättre utan oxycontinet. Jag planerar faktiskt att råplugga idag och imorn så kanske jag kan satsa på prov på tisdag om jag får. Vore skönt att ha åtminstonde ett kapitel gjort. I natt kom också pappa och minime hem från Turkland. Pappa hade glömt sin nyckel hemma så han ringde och väckte mig så fick jag kasta ner min från balkongen. Fan vad trött jag var då, orkade knappt öppna ögonen. Speciellt eftersom jag inte sov alls på fredagen och lördagen. Så självklart vaknar jag idag klockan nio!? Varför liksom!! Men imorn är det läkarbesök, mer om det i ett annat inlägg.

återbesök

På måndag har jag mitt första "efter" återbesök. Och jag är sjukt nervös faktiskt. Fast värst är att röntgen inte är taget än och kommer inte göras på ett tag. Förut har jag liksom alltid räknat med att allt är bra. Men fan inte nu längre. 

igår och nu

Igår slutade vi vid elva och efter det åkte jag och Julia hem till mig lämnade saker och åkte sen till handen för att köpa jordgubbar som vi åt på rudan. Vi storhandlade också igen till pappa kommer hem i natt. Nu har Julia dragit för nån hundkurs typ och jag måste börja städa. Vilket inte är det roligaste efter en halv timmes sömn. Natten var jävligt skum men ändå ganska lugn. 

för det tycker jag är kul

Pappa har alltid sagt att jag kommer ha världens stökigast hem när jag flyttar hemifrån. Men nu tror jag minsann att jag bevisar honom fel. Det enda jag gör nu när jag är ensam är att städa! Och när jag storstädat klart (för den dagen) så börjar jag röjja i lådorna. Terapi någon? Och om jag vill ha lite extra att städa är min käre bror snäll och hjälper till när han kommer förbi för att tigga mat på väg hem från hans prao. 

Juni 3, 2010

I natt sov jag själv hemma för andra gången. Och ja, första gången någonsin var i måndags. Och ja, jag är arton. Visst, jag har sovit själv på sjukan några gånger. Vilket jag tycker är ännu värre dock! Då kan man inte låsa dörren och vilka psykon som helst kan komma in! Jag menar vart samlas inte ALLA asskumma människor om inte på ett sjukhus!? Och ja, jag må vara en av dom... Men nu till dagen som varit. Taxin kom fem i åtta på morgonen och som vanligt när jag ska till sjukan så går jag upp fem minuter innan taxin kommer. Så när mamma står utanför dörren och ringer mig för att säga att taxin är där sitter jag fortfarande i sängen, toppen! (Mamma kommer till pappa för att åka med mig till sjukan, därför hon ringde om någon fattade.) På sjukhuset i Huddinge gjordes njufunktionstestet på njuravd. där man också gör dialys och grejer. Det var sjukt roligt för det tog helt seriöst en halvtimme för sköterskan att hitta ett jävla blodkärl!! Och hon kollade verkligen på heeeela armarna! Sedan tog hon massa blodprov och sprutade in ett jodämne som heter iohexol. Väldigt mysigt då det är radioaktivt :) men som pappa säger, jag har haft mycket värre saker i kroppen än så. Efter det är det bara att vänta i fyra timmar tills nästa blodprov ska tas. På vägen hem luktade taxin så jävla illa att jag trodde jag skulle kräkas. Lite trevlig info sådär bara. Väl hemma så var jag så trött att jag sov i två timmar. Det är typ ett mirakel för mig att sova på dagen till skillnad från alla andra som verkar kunna slockna på två sekuner. Nu väntar jag bara på att Julius ska komma hit också så ska jag försöka få henne att göra en grej... Får se om jag lyckas. Hoppas. 

hemlig uppdatering

Jag har inte kunnat blogga på ett tag nu för att internet hos pappa har gett upp igen. Även fast det står att jag fixade problemet på själva trådlösanätverksgrejen så fattar inte min kära dator det. Så sedan sist har det hänt otroligt mycket. I söndags eftermiddag hände en jättehemsk och sorglig grej som jag mår skit av. Men jag kan inte ta upp det än för alla som borde veta om det, vet det inte än. Det vore inte kul om dom fick reda på vad det är från min blogg. Men igår kom jag till skolan när klassen slutade för att hämta Julius så åkte vi till stan för att jag skulle fixa en grej som jag velat göra sedan jag var fjorton. Men det kan jag inte heller säga vad det är för den enda som vet nu är Julius och även det här är något jag borde berätta för mamma och pappa först, inga arga telefon samtal vill vi ha! Efter det så åt vi på Pizza hut i stan efter mycket tjat från käre Julia. Det blev jättebra tillslut på Pizza hut även fast tre pizza bitar och en sallad var allt jag åt igår... Juste! Inte att förglömma en jordgubbe också, viktigt viktigt. Om ni tycker att det är konstigt att jag skriver hur mycket jag äter hela tiden så är det för min skull. Även fast jag knappt äter så känns det som att det är allt jag gör om dagarna och jag måste få in i min hjärna att så inte är fallet.

RSS 2.0