Sept. 30, 2010

Det är så jävla mycket grejer nu att jag snart blir tokig. Att jag mår skit efter sprutan igår och att jag knappt kan gå pga en liten incident innan historia provet gör knappast saken bättre. Idag var jag och mamma på sjukhuset halv åtta. Åkte alltså hem ifrån kvart i sju, bara det är inte okej i sig. Sen att göra massa jobbiga undersökningar gjorde inte direkt att dagen hamnade på plussidan. Vi pratade med en läkare om operation och strålning. Då var operation det bästa och nästan enda alternativet. Senare ringde samma läkare mamma och sa att strålläkarna sa att det var asbra på just min tumör. Men kan dom bestämma sig liksom? Så på onsdag ska jag vara med på nästa strålkonferens. Jag står kvar på operationslistan och kan räkna med operation inom fyra veckor. Fyra veckor är sjukt lång tid. På den tiden hann man börja se tumören. Lägg på all skola som jag själv gett mig. Måste få något besked snart innan det känns som jag går under av stress och att inte veta något.

Hanna lånar Pernillos blogg lite!

Tjoho alla Pernillos läsare!

Tänkte bara lugna er och Pernillo själv med att säga att jag håller på med en ny design, men pernilla är ju så kräsen, så den blir aldrig riktigt bra! Men snart så!!

Tjingelong/

Hanna, aka: changeofheart.blogg.se

Sept. 28, 2010

Idag slutade jag på kemib vilket innebär att jag börjar 13.00 imorn eftersom dom andra har idrott också. Jag har specgympa på måndagar istället. Riktigt trevligt med sovmorgon då vi gick från åtta till halv fem idag. Inget nytt har hänt på sjukhusfronten men imorn får vi veta mer om strålning även om det knappt är ett alternativ. Då måste dom verkligen vara helt hundra på att hela metastasen dör. Om inte, blir det op!

Sept. 27, 2010

Skulle lätt kunna gå och lägga mig för natten nu, är grymt trött. Men nej, måste plugga först.
Idag när alla andra i klassen slutat för dagen så gick jag på special gympa. Snälla klara följde med och vi spelade badminton. Fan vad trött jag va efter en halvtimme.
Nu har jag också fått veta att jag ska vara på sjukan åtta på torsdag för undersökningar. Men fortfarande inget om operations datum. Men det får jag nog tyvärr bara nån vecka innan det är dags. Vill verkligen inte tillbaka till thorax. Inga bra minnen där inte!

Sept. 26, 2010 del2

Imorgon är det skola igen. Verkligen längtar. På riktigt asså. Känns som jag inte varit där på ett år. Egentligen var det i torsdags. Idag har jag haft så tråkigt att jag målade naglarna. När det var klart hade jag ännu mer tråkigt så jag målade på guldiga prickar. Snyggt. Och ja, jag är arton och inte sju.Sept. 26, 2010

Tack vad fina ni är allihopa som kommenterar!

Idag är det dessutom söndag och jag vet inte alls vad jag känner för att göra. Har övningskört med pappa och backade som fan! Att backa är lätt det roligaste med att köra bil. Nää, nu låter jag som värsta tönten som backar bara för att jag inte kan köra framåt typ.23/9-10

Sköterskan sa att läkaren skulle prata med oss. Det kan aldrig vara bra.

ftw.

Fått lite mer information nu. Lite är dock ordet. Metastasen sitter mitt i lungan så det är svårt men inte omöjligt att operera och kirurgerna räknar med att få bort allt. Onkologerna säger att jag kan bli helt frisk. Nice. Okej det lät helt fel men ändå. På onsdag ska dom som strålar ha möte då ska dom ta upp mitt fall också. Så är man ett fall igen. Ett fall som är asbra att ha som testperson. Om jag får välja (vilket jag får, med läkarnas inrådan) så kommer jag välja operation. Det är pissjobbigt och min kropp klarar inte ens småoperationer bra men hellre det än att strålas. Den strålningen som jag skulle/ska få har man inte provat på många och den har inga bra resultat. Alls faktiskt. Metastasen skulle inte dö. Kanske att den skulle krympa. Kanske inte ens det. Kanske fortsätta växa lika snabbt som nu. Därför känns det helt meningslöst med strålning. Om det inte gick att operera och bli helt frisk, absolut! Men inte nu. Jag vill fortsätta leva som jag gjorde förra veckan. Tänka på att jag kanske eller troligtvis skulle få tillbaka cancern. Inte oroa mig om att den befintliga jag har nu ska sprida sig. Operation är det bästa. Men varför har jag nu i flera dagar haft ont i lungan där jag opererades sist?

"morgon"

Nu tänkte jag lägga upp en låt här men nej, just den har sony music förbjudit att visas i Sverige på YouTube. Istället kan jag berätta att hanna tycker jag förklarar som en gorilla på kokain. Aj, kan inte vara bra!

it´s ba-ack!

Igår kväll var jag förberedd på att få veta hur länge jag hade kvar att leva. Så illa lät det på läkaren då. Nu vet jag att metastasen går att operera eller stråla. Fan vad glad jag är över det. Anledningen till att jag inte har värsta paniken just nu är att jag visste att den här dagen någon gång skulle komma, precis som förra gången. Inte nu men om kanske fem-tio år hade jag nog gissat. Ännu värre än igårkväll kändes det när läkaren sa att han skulle komma om en timme med besked. När han sedan kommer över två och en halv senare har jag börjat fantisera ihop att det tog sån tid för att dom var tvugna att hitta värsta psykolog teamet för att berätta att det inte fanns något att göra. Åter igen; jag är riktigt glad att så inte är fallet.

design by hanna

Fin blogg design hanna........ eller själva designen är väl fin men bilden jisses. så fin är man på kemilabbarna. tack ändå hannapanna.

Sept. 24, 2010

Jag har inte varit cancerfri sedan jag var fjorton år. I över fyra år har jag haft cancer någonstans. Igår var jag på akuten för att trycket över lungorna och det onda i hjärtat blev värre. Då gjordes en lungröntgen. Man såg att det har börjat växa en ny metastas i höger lunga. Så igår och idag har jag varit på sjukhuset. Idag gjordes det en dt och jag är riktigt sur över några grejer men det kan tas upp senare. Den här gången blir det ingen cytostatika utan precisionsstrålning eller operation. Jag får veta mer imorgon. Det känns fel att skriva det här på bloggen utan alla närmsta vet och skolan tex. Men eftersom det är fredag och skolan är slut för veckan så orkar jag inte vänta till på måndag. Oavsett vilken behandling det blir så kommer det att starta inom några veckor. Kommer nog kännas konstigt att det inte drar igång på en gång som tidigare.

Sept. 22, 2010

Vart är allt folk i skolan? Det är ju nästan inga här. Sitter själv medan dom andra i klassen har gympa, lacrosse och ebba tror att man får slå varandra. Medans dom andra har roligt sitter jag och försöker referera en lektion. Försöker var ordet. Glömde ta anteckningar på den jälva lektionen som var för tio minuter sen. Redan glömt vad som hände. Jättebra. Imorse tog jag sprutan också. Säkert jättebra med tanke på att jag redan är förkyld och har ont i hjärtat och lungorna. Efter skolan blev det tydligen ingen fysikhjälp eftersom jag ska till kommunhuset och få förtjänstprövning.
Inga bilder blir det heller. Skulle ju kunna ta en fin bild från mitt usb minne som mina fina vänner var snälla och fixade. Men jag tror vi skippar det.

Sept. 21, 2010

Har ingenting att skriva om så jag vet inte varför jag gör det. Borde typ sova eller nåt istället. Men det går inte för då känner jag bara ångesten över all fysik komma. Imorgon ska jag och emma på fysikhjälpen och be läraren börja om från början. Känns lagom bra då vi egentligen skulle ha blivit klara med kapitlet idag.
bilden är tillägnad ebba.

mp

Hur fan kan sverigedemokraterna ha mer röster än miljöpartiet? Valvakan är det som gäller just nu!
slutresultatet blev inte så men jag skrev inlägget innan allt var klar räknat och då hade dom mer! :)

Sept. 19, 2010

Äntligen hemma igen efter en kväll med singstarmys hos hanna, natt hos fegis ebba och sen röstning. Är sjukt trött nu för att ebbas katt höll mig vaken hela natten. Vi gillar inte varandra. Alls. En gång slog hon mig i magen tom!? Happy news är  att jag nästan inte ligger efter mer i matten och att min kära faster beställt converse åt mig som jag velat läääänge! Happy times idag alltså. Plus att det är riktigt fint höstväder ute. Det var så grymt kul hos hanna igår och alla sjöng riktigt högt med sina fina röster. Saknade bara en speciell liten underhållning dock... (Eller hur Hanna? ;)
the poserose!
vinnande laget! handen är där för att jag hade pottfrilla.
glad och nöjd emma efter mycket mat och sång!
haha! ser nu att emma är med på nästan alla bilder ist för ebba!

skolor i haninge är visst bra!

Vi har lunchrast och Hanna filmar Ebbas "fina" dans. Då händer det här på videon. Helt på riktigt!!
Så rolig skola har vi....
Filmad av http://changeofheart.blogg.se/
Sen har vi ett klipp till som är filmat på min gamla och min brors nuvarande skola.


Sept. 17, 2010

Idag hade vi en helt vanlig skoldag. Förutom en liiiten detalj som snart kommer upp här på bloggen!
Efter skolan åkte jag hem till mamma en snabbis för att lämna av lite pengar som vi fått tillbaka på högkostnadsskyddet för sjukhusbesök. När jag var klar där kom ebba hit och spelade COD 5 med mig. Väldigt trevligt och jag tror vi kom längre än vi tidigare gjort tillsammans! Intresseklubben antecknar förstår jag och medans ni gör det kan jag berätta att jag tycker att det är sjukt coolt att jag får rösta på söndag. Så coolt att jag vägrar att förtidsrösta. Så det så.

Sept. 16, 2010

Äntligen har jag blivit klar med en sida i matten den här veckan! Väldigt mycket tack vare mina små vänner hanna och klara. Matte lektionen idag var nog inte superskoj för lilla hanna, men jag tackar och bockar! Nu är det bara ett tal kvar sen har jag bara 24 tal till att göra. (Tills vi får nya mardrömstal.) Är fortfarande förkyld som alla andra och jag misstänker att min kropp vill gå av. Dessutom har vi fått en liten intressant uppgift på svenskan. Att referera en valfri lektion på ett personligt sätt. Hoppas bara det händer nåt kul så man har något att skriva om! Kan nog bli riktigt roligt att skriva om faktiskt. Jisses vad mycket pluggsnack men det är nästan det enda mitt liv består av numera. Nästan.

Sept. 15, 2010

Idag hade vi inga lektioner för att så många lärare var borta och vi kunde flytta kemi lektionen. Så jag missade som tur var inga lektioner idag när jag skulle på läkarbesök. Det var bara ett "kolla så att allt fortfarande är okej" besök med tanke på interferonet. Dessutom var det idag dags för en ny dos av helvetet. Eller inte riktigt men när jag låg med över 40 graders feber tack vare fanskapet så kändes det så. Jag är förkyld sen innan så vi får se hur jag mår imorn. Hoppas det går bra med tanke på att vi imorn har kemilab första lektionen och det vill man inte missa!
Det som blev kvar efter tårt/plugg kalas hos mig förra veckan.

Sept. 14, 2010

Sökte precis på astrid lindgrens barnsjukhus på google. Bilderna som kom upp hade lika gärna kunnat vara på mammas eller pappas lägenhet. En bild på mitt rum och min egna säng. Så privat och hemma känns det sjukhuset. Igår hittade jag också en kartong med kläder i storlek 32/34. Vilka tankar det ledde med sig. När jag vägde under 42 kilo och sjukhus personal undrade hur jag orkade sitta upp. Vilket jag nog inte gjorde egentligen. Kommer ihåg hur ont det gjorde att bara sitta upp på en stol. Så öm i kroppen att det inte ens gick att lägga en hand på mig. Det gjorde för ont.

Sept. 13, 2010

Pappa tycker att min blogg har blivit för fjortis för att läsa. Kul! Nu fortsätter jag på samma tema med en fråga. Heter alla manliga bibliotikarier Mats? Men nu ska det bli ändring i bloggen och lilla Pernilla ska börja ta upp livets alla djupa frågor igen. Fast det blir svårt. Jag menar för att förutom sprutor en gång i veckan och att vara tröttare än normalt folk i min ålder och läkarbesök med jämna mellanrum så börjar jag bli som en liten fjortis igen. Jag missade ju den perioden under första sjukdoms perioden.

Sept. 12, 2010

Har haft en riktig hemma dag idag. Är förkyld och mitt ben vill verkligen inte vara med idag heller. Vädret passar ju iaf till aktiviteten idag; dricka tre koppar te på två timmar, plugga engelska, äta kvar bliven smörgåstårta från igår med tända ljus och lyssna på musik. Dessutom har jag fått ont i porten och hjärtat igen. Kul. Under konserten i fredags så knuffades folk så mycket och jag blev total mosad på sidan där porten sitter och jag trodde den skulle slitas ut. Så jävla full packat var det. Nu är det verkligen höst på riktigt också.

Sept. 11, 2010

Nu är kalaset slut och jag ska plugga matte. Right. Ikväll blir det bara att tråka skulle jag tro. Är fortfarande trött från hela veckan och igår! Det som hände igår kväll var att kvällen började bra men blev ganska snabbt mycket sämre. Vi åkte insane och extreme. Sen såg vi kissie (bloggerska) och klara blev lycklig. Sen försvann klaras mobil och busskort. Under konserten kom vi bort från varandra. Jag försvann tydligen först. Massor med folk som stod långt fram fick typ panik när folk längre bak tröck på. Så när dom pushade bakåt igen åkte jag med. Sen försvann ebba och klara från varandra och klara ramlade. Sen hade hon turen att bli uppdragen ev en lång fotbollsspelare, aka klaras gud. Till klaras fördel var han snygg också. Sen när det bara var typ två låtar kvar hittade vi varandra och var kvar på grönan ett tag, sen gick vi till centralen och max, satt där ett tag tills vi åkte hem.

gör det bästa av situationen

Nu är det snart dags för alex, mammas och mitt släktkalas (ja, jag fyllde år i april).

felstavning x 1000

Men vafan!? Ser nu att jag stavade morgonen med å i ett tidigare inlägg....! Jag vet absolut att det inte stavas så haha. Varför jag skrev så vet jag inte alls.

Sept. 10, 2010

Äntligen hemma i sängen efter en riktigt galen kväll på grönan med ebba och klara. Kommer närsom bara tuppa av så skriver mer om allt när jag vaknar!

Sept. 9, 2010

Nu sitter man hemma och har fått tillbaka sin kidnappade kamera av emma och ebba. Vad fan är det med ebba och foton asså? Hon är ju fan med på precis alla! Dom två och klara var hos mig och pluggade lite. Dvs åt upp det som var kvar sen mamma fyllde år. Mer än en halv jävla tårta åt dom!! Plus massa kakor. Idag bestämde jag också att jag ska gå kvar i klassen. Vet fortfarande inte om det var rätt och det får jag nog aldrig veta heller. Nu ska jag laga mat så den är klar lagom till biggest loser. Det är fan kärlek asså. Igår efter skolan tog jag sprutan. Sen på kvällen och natten hade jag feber och mådde allmänt skit. På mårgonen var det lite bättre och nu är det nästan bra tack och lov! :)

idolmys hos emma

Igår efter vi slutat för dagen så åkte ebba, hanna och jag hem till emma för Idol mys! Jag hade riktigt kul och många fina bilder togs.
hämnden är ljuv abbe!
äckligt jobbiga trollbäcks rondellen fick också va med.

Sept. 8, 2010

Heldag i skolan-igen. Som vanligt fan vad skönt att kunna säga det igen. Men nu har jag ett nytt problem. Eller enligt hanna, emma, ebba och klara är det ett obefintligt problem. Det är tydligen redan bestämt. Men frågan är om jag ska gå kvar i klassen och typ kämpa för ett jävla G i betyg eller om jag ska latja runt och börja om ettan igen. Varför läser vi inte ämnen i block? Jisses vad mycket lättare mitt liv skulle vara då. Asså det ultimata vore ju om jag fick nåt superschema. Med 09ornas schema och sen gammalt. Tråkigt liv och MVG i skolan vs. G och leva livet. Fast om jag går kvar har jag inget liv att leva. Då blir det plugget som gäller. För ett litet G liksom. Men nej. Jag går kvar så får jag väl typ gå IV om det kraschar totalt. Eller? Skolan från åtta till fem varje dag är ju trots allt mys.

Dessutom;
Grattis lilla minime som blir tio idag!!

Sept. 6, 2010

Det känns som att den här dagen snart ska vara slut. Men nej, klockan är inte ens fem!? Igår kväll var jag heltaggad. Vet inte alls på vad men taggad till max var jag. Idag gick det istället över till något slags adhd varning där jag inte kunde fokusera eller koncentrera mig på någonting. Vi hade tre lektioner idag och tom det var för mycket. Kul då med sex lektioner imorgon! Och ett långt mysigt hål innan sista lektionen. Nu borde jag plugga men det orkar jag inte. Så jag fortsätter upptäcka itunes10 istället.


nej igen

Vad fan är itunes10 för skit!? Jag brukar gilla nya saker. När det inte gäller datorer. Jag menar, fan vad enkelt det var med windows 2000. Nä, vi kör på windows 98! Det var ett bra år det! Så dessutom hade jag skrivit ett jättefint inlägg som såklart raderades när jag råkade trycka på starta om datorn knappen när itunes10 hade laddat klart. Var det värt det? NEJ!

nej

Jag vill inte ha 27 tal kvar att göra i matten, ett helt häfte kemi och så mycket fysik att det borde vara olagligt!

h-bergarna hungriga på godis

Här på bilden nedan nedan har vi ebba holmberg och emma hamberg. Inte bara deras för och efternamn är lika. Dom har även precis likadana skor och är ungefär lika långa. Hårfärgerna är inte alltför olika och båda har bruna väskor. Dessutom har dom lika långt hår båda två. Tyvärr gör bilden inte riktigt rättvisa för hur lika dom var där på vägen till godissvampen i tyresö idag.

human centipede

Kollar på entertainment now på femman. Önskar att jag inte gjort det måste jag erkänna. Det var om en jätteäcklig film där nån sjukläkare vill sy ihop människors tarmar så dom sitter ihop till en  tusenfoting!!!!????? Ueäk. Asså allvarligt vem vill sitta och kolla på en sån film i en och en halv timme. Päckligt värre. Men nej nu måste jag se den sen när den kommer ut.

eller nej. vill verkligen inte se den. mår fortfarande illa.

vad har tanten i väskan?

Juste! Glömde nästan att berätta att jag skrattade så jag grät idag. På pendeln till stan sitter en tant (lite yngra kanske) och äter ett ägg. Ett ägg! Vem fan sitter och knäcker ett ägg på pendeltåget!? Dessutom gör hon det hela värre genom att ha en kopp, utan lock, med salt i väskan också! Så hon sitter och äter sitt saltade ägg på pendeln... Ska jag också börja göra tror jag minsann.

Sept. 2, 2010

Trevlig dag det varit idag måste jag säga! Först började klassen 10.40 och slutade vid fyra. Det kunde iofs vart en kortare dag dock. Efter skolan åkte hannapanna, klara den lilla rara och jag till stan för att fixa lite grejer. Nu har man precis ätit middag och kollar nu på biggest loser där det är utröstning! Bra dag som jag sa! Kunde vara mindre skola att göra så hade det vart toppen. Aa, om jag hade mått bra också och inte tagit sprutan igår.

Sept. 1, 2010

Nu slutade jag plugga. För stunden iaf. Hittils har jag pluggat nånting hela tiden sen jag kom hem. Asså det är inte kul att ha så mycket att göra. Som tur är hade vi ingen fysik idag. Misstänker att det mest är den som grötar till i min hjärna. Har börjat göra lite matte b nu också vilket går tusen gånger bättre än matte c. Försökt hitta en insändare till svenskan har jag också gjort. Det gick inte bra alls. Satt i tjugo minuter och letade på internet. Tillslut tog jag nån från mitt i haninge tidningen som sög men det får duga. Hittade verkligen ingen bättre. Har så jävla mycket att göra att det känns som om jag skulle väga minst tjugo kilo mer än jag gör. Typ det som tynger ner mig om ni fattar hur jag menar. Så var det skolfoto idag också. Men jag fattade inte att fotografen tog så jag gjorde nån riktigt muppig min. Nästan så jag önskar att det vore apfacet istället för den som blev. Imorse tog jag sprutan också som jag hittils knappt känner av tack och lov! Nåt positivt med dagen iaf.
nåt år sen sådär.

RSS 2.0