helg med 93orna

Den här helgen har dom små 93orna Ebba och Julia varit hos mig hela helgen. Vi har gjort massa olika saker och allmänt levt livet. Nu har båda gått hem och det är dags att börja tänka på vad jag ska ta med mig till thorax. Det är bara tre dagar kvar nu till jag flyttar in på äldreboendet ett tag. Kan inte direkt säga att jag längtar. Imorgon får jag sista antibiotikan och nålen ska tas. Äntligen. Imorse sattes nålen på tredje försöket och det gör grymt ont fortfarande och det ser riktigt nasty ut runt hela porten. Det suger att jag bara är utan nål en dag innan jag måste sätta ny inför operation igen. Huden där ser helt förstörd ut efter all tejp som suttit där på sistone och jag har typ sex nålstick som inte läkt än plus att lite hud följde med sist jag tog bort tejpen och det svider fortfarande som fan. Men nu ska jag städa och kanske börja packa lite inför onsdag.

thorax och kemilab

Idag var jag och mamma på sjukhuset. Först hade jag en läkartid med Cecilia som jag hade läkartider hos innan jag blev sjuk igen. Hon berättade att jag skulle få besöka min thorax avd och träffa en kirurg. Dock inte den som ska operera mig. Jag blev sjukt lättad av det, dvs tills jag kom till thorax. Efter läkartiden med Cecilia skulle jag få antibiotika och ta prover. När det var klart kutade jag och mamma runt i kulverten vilket var otroligt läskigt för man hör hur rörposten med blodprover åker runt i taket. Jag flög flera gånger för jag trodde det var fåglar som attackerade. Varför det skulle finnas fåglar inomhus typ flera meter under marken vet jag inte. Men det skulle säkert kunna hända så bättre att ta det säkra före det osäkra. När jag flugit klart i kulverten så var vi framme på thorax och möttes av väldigt fult rosa väggar. Allt kändes otroligt tantigt. Möblerna i cafeterian såg ut som på ett äldreboende. Det var riktigt gräsligt faktiskt. När vi kom upp på N13 där jag ska vara efter operationen så var allt vi såg massa gamla gubbar som ut att kola av när som och ännu mer tantmöbler. Vi fick sitta i dagrummet och vänta på att kirurgen skulle komma. Det var en gubbe mitt emot som satt och hostade. Jag klarar inte av när folk hostar. Jag får panik och ångest på samma gång. Hur fan jag ska klara av att ligga på samma avd (kanske dela rum!?) med massa folk som ligger och hostar och äcklar sig 24/7 har jag ännu inte klurat ut. Kirurgen berättade inte så mycket nytt, mest sånt jag redan listat ut. Dom kommer öppna upp i ena sidan mellan femte och sjätte revbenen. Sedan kommer dom skära bort tumören och en bit av lungan. Efter operationen kommer jag att ligga inne mellan 4 och 8 dagar beroende på hur mycket luft lungan läcker. Det betyder att jag kommer ha luftdränage. Fyfan. Han snackade om epidural också men det hoppas jag verkligen att jag slipper. Inga bra minnen från det alls. Men det kan vi ta en annan gång. När vi var klara på sjukan så gick jag på kemilabben. Det gick helt okej och Julia och jag fick asbra resultat såklart. Snart är det hosttekniker som gäller. längtar.

27/1

På morgonen va sabh här och gav mig antibiotika. Efter lunch var det skola med matte och svenska. Inte så speciellt spännande dag idag tyvärr. Förutom mattelektionen som var väldigt speciell.. Imorgon ska jag och mamma till sjukan på läkarbesök klockan halv tio. Jag hoppas att jag får hälsa på på thorax också. Annars blir jag tokig. Tror inte att jag hinner till skolan imorgon. Om en vecka läggs jag in och det känns riktigt skumt. Plus att man inte får ha mobiler på?! Ebba och Julia garvade som fan när dom såg det..

26/1

Dagen började riktigt tråkigt med antibiotika och möte med hemsjukvården på sjukan. Vi fick vänta i en och en halv timme extra för att en undersköterska glömde säga till sköterskan att vi va där!? Andra dagen i rad. När vi kom hem hade brevet från thorax kommit. Det var hemskt. Och det stog massa läskiga saker där. Saker som bara inte kan stämma! Hur fan ska man kunna komma hem 4-7 dagar efter operationen? Det kan ju inte stämma. En annan riktigt läskig sak va att det stog att man ligger på intensiven första natten och ännu en läskig sak var att man får lära sig en hostteknik, hostteknik?! Efter jag läste det brevet var det skolan som gällde med en liten kemilektion. Efter skolan följde Julia med mig hem. Vi kollade min gamla suddsamling och hade riktigt kul med att dela upp alla i olika högar. När vi var klara hjälpte hon mig med matte och så åt vi chokladtårta. Ytterst trevligt hade vi. Nu ska jag kolla på biggest loser och göra lite mera matte.

25/1

Den här dagen har varit riktigt tråkig. Kom till sjukhuset vid kvart i elva och var sedan där tills jag kom hem vid tio över ett. Så idag blev det ingen skola. Jävla antibiotika. Tydligen måste jag få antibiotikan tills på måndag men om jag måste ha den så länge kommer jag hinna bli intagen på psyk och sedan rymma några gånger om. Jag hoppas att sista blir innan fredag iaf så jag slipper nålen i helgen annars blir det riktigt fail. Men helgen ska bli bra. Riktigt bra. Det blir sista helgen i frihet på riktigt länge men fri är jag inte om jag har nålen i!! Så bort med den tack! Sen vill jag, snabbe abbe och julia gärna ha tips på vad vi kan göra i helgen. Kom med förslag tack! (Och ja, Abbe är fortfarande ebba och inte nån kille. Även fast hon är lite pojkig av sig. hihi, nooot!)
tjejigare tjej får man leta efter.

hemma igen!

Det blev som tur var en kort tripp till sjukan!! Bara en natt. Jag kom precis hem till mamma. Nu ska jag få antibiotika en gång om dagen. Imorgon ska jag till sjukan halv elva för antibiotika och sedan träffa sabh (hemsjukvården) för att bestämma när dom ska komma hem och ge mig medicinen. Då slipper vi åka in en gång om dagen. Blir asbra skulle jag tro.  Eftersom jag fortfarande får antibiotika intravinöst (i blodet) så sitter nålen kvar i porten. Jag kommer troligtvis till skolan efter lunch imorgon. Det blir nog kul. Speciellt eftersom det är första dagen på vårterminen med nya schemat.

Q84

Sitter inne på rum 11. Det enda rum jag inte haft tidigare skulle jag tro. Det är ganska fint med djur på gardinerna. Snart ska mamma och jag gå till prisextra och handla så vi kan laga middag. Hoppas på att kunna lura mig till pasta med köttfärssås. Fast med qourn såklart. Känner mig fortfarande feberyr men tempen visar bara lite feber. Lite irriternade är att jag kunde fått biljetter till rammstien, men då ska jag opereras så det går inte. Missar asmånga bra band nu i februari och det suger. Kunde cancern inte väntat lite med att visas? (Det är ett skämt för er som inte känner mig så bra. Det är ganska sällan jag är hundra procent seriös.)

sjukhuset

Nu bär det snart av mot sjukan. Så först måste jag kolla igenom vad som finns i sjukhusväskan och fan också! Måste väl emla porten också. Men det väntar jag med tills mamma ringer tilllbaka om vad sjukhuset sa. Jag hatar numera att packa. Jippi, så måste jag sitta på akuten och vänta sen också. Åh nej!! Jag måste ha sånt där jävla sjukhusband. Förut behövde vi Q84 barn bara ha det under op. men nu har dom ändrat att man alltid måste ha det när man är inlagd. Sjukhusband och sån där jävla operationsskjorta är det värsta jag vet. Jag sätter alltid på mig dom precis innan operation. Förstår inte hur folk kan gå runt i dom på sjukhuset!? På KS är det alltid massa folk som står med dom på sig i entrén. Usch!

feber!!

Jävla skit också!! Jag trodde faran var över och har planeerat massa saker i helgen. Bara därför får jag såklart feber nu. 38.2. Pappa har ringt sjukhuset och nu väntar vi på att dom ska ringa tillbaka med besked om vad vi ska göra. Känns så otroligt irriterande när jag planerat massa saker. Förra gången jag va sjuk så fick jag feber precis på timmen. Jag visste vilken dag och tom vilken timme jag skulle få feber på. Nu har det gått tre dagar sedan jag "skulle" blivit sjuk så jag hade helt gett upp tanken om att jag skulle kunna få feber nu. Ännu mer irriterande eftersom jag är så pigg ändå. Fast nu känner jag mig väldigt yr av febern. Jag trodde verkligen att jag inte skulle bli sjuk den här gången. Men nu är det troligtvis sjukan som gäller. Hoppas jag slipper rabiesavd. På Q84 kan man laga sin egen mat och det är mycket bättre. Eftersom jag är vegetarian finns det typ tre olika saker att välja mellan på rabies. Inte speciellt kul om man ligger inne en vecka. Jag måste vara frisk till nästa helg.

skola hela veckan

Den här veckan har varit otrolig, jag var i skolan varje dag. Hela dagarna. Själv tycker jag att det gått otroligt bra också. Hängt med på det mesta och fått mycket gjort. Nästa vecka blir det dock lite sjukhusbesök tyvärr men bara två stycken tror jag och då kan jag gå halvdag, iaf på tisdag. Då är det röntgen klockan 13.00 på sickhouset. Datortomografi. Fyfan. Hatar att sitta fast där. Fast så länge jag slipper MR är jag en lycklig tjej. Nästa vecka är det också blodprovtagning och läkarbesök på torsdagen. Då blir jag borta hela förmiddagen. Blodprovet måste tas två timmar innan läkarbesöket så provsvaren hinner komma. Läkartiden är 9.30. Alltså måste proven vara tagna 7.30!! Då måste vi åka hemifrån halv sju. Inte så kul. Fast själva provet blir inte heller så kul när man vet vad dom är till för. Vilket är att se om blodvärdena återhämtat sig inför operationen. Ikväll kommer kanske Ebba hit och i helgen ska jag göra massa kul saker.

trött?

Jag mår otroligt bra. Asså läskigt bra. Känner inte av att jag fått kur alls. Mår inte illa, känner mig inte ens lite sänkt. Efter förra kuren orkade jag knappt gå. Och av den cytostatika jag fick förra gången jag var sjuk var hemsk. Jag mådde illa hela tiden och orkade knappt röra mig. Vad är det här för mirakelcyt som jag knappt känner av?

21/1

Idag är en speciell dag. Av många anledningar. Jag har varit i skolan i fyra dagar!! Det är två veckor kvar till operation!! Läskigt som fan. Jag har fortfarande inte fått biverkningar!! Hoppet blir bara större och större att jag kanske inte blir sjuk den här gången. Det skulle vara första gången isf. Hur otroligt skönt vore inte det? Att få gå normalt i skolan tills det är operationsdags? Okej, visst lite undersökningar och så innan men inte alls många typ två tre stycken bara? Nu väntar jag bara på att få mer info från thorax om operationen som skulle skickas hem. Tror inte det kommer att kännas verkligt tills jag får brevet i handen. Jag vet ju att det kommer att hända och när. Men två veckor är otroligt kort tid egentligen. Jag måste hinna göra så mycket som möjligt på dom två veckorna.

Carro och Ronja

Mina gerbiler Carro och Ronja. Nu finns bara Carro kvar tyvärr.

20/1

Idag var jag i skolan igen!! Så grymtkul faktiskt. Började med matte b idag. Hann göra tre tal men jag fattade iaf det Johnny Fors gick igenom så det känns bra. Vi hade kemi och svenska också. Nu ska jag plugga lite och sedan ikväll åka till mamma och hälsa min lilla Carro. Ska nog ta med mig lite semlor till Carran också. Imorgon är det sjukhuset som gäller. Men bara för blodprov som tur är!! Ska dit på förmiddagen och sedan åka till skolan och gå på franskan. Den här veckan har gått otroligt fort tycker jag. Okej kanske för att jag haft saker att göra från morgon till kväll. Det jag gjort nu på tre dagar har jag inte ens gjort under två månader innan. Jag är bara riktigt jävla glad så länge jag håller mig så här pigg. Det är otroligt hur bra jag mår. Det enda jag känner av är egentligen mer ont i benet eftersom jag inte gått så mycket på sjukhuset så kommer smärtan i benet tillbaka då. Plus att eftersom jag inte rört mig så får jag ont i kroppen när jag sedan rör mig. Annars är energin på topp så jag hoppas verkligen att jag inte får feber i natt. Då skulle jag bli förvånad faktiskt, eftersom jag mår så pass bra kan väl inte värderna vara så kassa?

19/1

Idag var jag i skolan igen. Gjorde ett matteprov och lite sådär. Gick okej i början men sedan kunde jag inte koncentrera mig. Energin tog liksom slut och då gick det inte längre. Lite trist var att jag hade håltimmar mellan 11 och typ kvart i tre?! Så det blev otroligt lång lunch och istället för att plugga när dom andra hade gympa var jag med. Vi åkte skridskor och det var skitkul! Efter skridskorna var det kemi som gällde och det gick väl också helt okej. Efter skolan följde Ebba och Julia med mig hem så bakade vi semlor. Men det gick inte allt för bra för att vi saknade otroligt mycket ingredienser så Julia hann åka hem innan dom blev klara. Fast imorgon ska stackaren minsann få smaka. Ebba gick precis men fick kuta iväg med en semla i handen. Nu ska jag kolla klart på Biggest Loser och sedan packa sjukhusväskan. (Om jag får feber måste den stå klar.) Sedan blir det nog lite kemi. Det är riktigt kul när det går bra.

bakning på g

Nu är jag, Ebba och Julia hemma från skolan. Vi ska baka semlor och dricka varmchoklad med grädde och mashmallows. Men vi hade ingen jäst hemma så nu är Julius och Abbe på maxi(!?) och fixar jäst. Under tiden är det jag som bestämmer i köket! Det är bäst så när man annars skulle delat det med Julia och Ebba..

18/1

Japp, idag var jag i skolan heeela dagen. Var ganska slut när jag kom hem. Men nu måste jag plugga matte inför matte a delprov två imorgon. Freaky!

sjukt taggad!!

Jag hade skrivit värsta inlägget och precis när jag skulle publicera försvann hela skiten. Men som jag hann skriva i det opublicerade inlägget så ska inget få förstöra den här skoldagen! Har tom ätit frukost och druckit o´boy! Sjukt gott ju. Imorse studsade jag upp ur sängen. Lite konstigt då jag bara sovit tre timmar inatt. Tro mig, droppet finns kvar i kroppen än. Men sedan så vet jag inte varför jag gick upp så sjukt tidigt. Inte så att jag har nåt hår att fixa. Hehe. Men nu måste jag nog skynda lite iaf om jag ska hinna med bussen som går 07.34. :D Fan vad lycklig jag är. - Jag ska åka buss till skolan. Känner mig lite efterbliven nu men jag är glad över det påriktigt. Så Julia och Ebba om nu inte står ut med att jag älskar skolan, så come on! Jag står pall en hel del idag!

skola imorgon!

Shit! Jag ska till skolan imorgon. Vet inte hur det kommer gå. Ser ju inte så mycket och kan inte ens koncentrera mig på ett halvtimmes tv program. Hur ska jag då kunna fokusera i skolan. På saker som jag inte kan ett piss om. Men det måste gå bra. Klockan två kommer en som heter Margareta från sjukhuset till skolan. Vi ska ha ett möte med lärarna det känns faktiskt riktigt bra. Hon hälsade på under förra kuren så pratade vi om vad som skulle tas upp och sådant. Det verkar bli asbra, speciellt eftersom jag nu får bestämma lite själv, haha. Men däremot känns det lite värre att vara i skolan från åtta på morgonen till kanske halv tre. Det kommer bli jobbigt.

biverkningar

Två dagar innan kuren var slut började jag nysa och hicka(?). Det gjorde jag sist med. Lite skumma biverkningar kanske. Jag har också ont i magen från någon medicin. Och fortfarande av och till i ärren från operationen på äggstockarna. Under kuren som var nu började jag se väldigt dåligt. Men det var inget nytt, jag såg så här dåligt redan första kuren sist jag var sjuk. Jag ser otroligt dåligt ibland och sedan lite bättre igen. Först var det bara på långt håll men nu är det också om jag växlar mellan att läsa och sedan kolla på tv- då der jag ingenting alls. Jag har heller ingen ork alls nästan utan är redan jättetrött i kroppen. Jag verkligen hatar att känna mig orklös. När man är för pigg för att bara vara hemma i sängen men det är nästan uttröttande att gå till vardagsrummet. Förresten kan jag fortfarande inte fatta att nästa sak att göra enligt behandlingsschemat är operation. Känns så otroligt overkligt och långt borta. Jag hoppas att jag får träffa en kirurg så snart som möjligt. Innan operationen av benet var det bara den lilla infon jag fick dagen innan operationen under inskrivningen. Den här gången vill jag veta allt. Egentligen har jag fortfarande frågor om förra operationen. Så vill jag inte ha det den här gången.

@ home

Nu är Abbe, Julius och jag äntligen hemma efter flera timmars förseningar med dropp och skit. Snabbe Abbe ska sova här inatt medans Julia snart ska åka hem. Idag fick jag datumet för operation. Läskigt. Det blir inskrivning den 3/2 och sedan operation dagen efter. På fucking vuxen Thorax. Mer om datum och andra undersökningar senare. Nu ska jag njuta av att vara hemma igen.

sista förgiftningen innan op

Jahopp, nu får jag sista förgiftningen cellgifter innan operationen vecka 5. Känns väldigt konstigt. Den första sortens cytt har snart gått in så sedan är det bara en timme kvar av den andra. Efter det här kommer jag inte få cellgifter på ett tag efter op. Vet inte alls när nästa kur är dock.. Lite jobbigt att inte veta något speciellt eftersom jag är ett riktigt jävla controlfreak.

segasegasega 93or!

Det är vad ni är!

hemlängtan

Oh vilken hemlängtan jag har. Idag var Abbe, Julius, Hanna, Klara och Emma här från klassen och åt pizza till middag. Jag längtar tills på lördag, då får jag äntligen komma hem.

PANIIIIIK!

AAAAH! Lilla Pernilla kom precis på att det här är sista kuren innan operation. Alltså sista veckorna jag kommer ha "hela lungor" fast det har jag väl inte haft på några år egentligen, det sitter ju en fin liten skelettbit där nu. Om tre veckor kommer jag aldrig vara som förut igen. Fler ärr, mer ont. Men nu längtar jag tills helgen.

jävligt mycket snabbe abbe..

På torsdag kväll kommer Julius och Snabbe Abbe hit till Q84 och ska käka pizza + ev gäster? Pizza betyder att Snabbe Abbe är laaaaaat. Sedan kommer dom tillbaka på fredag för att sova här. På lördag åker vi hem tillsammans!! WOHO! <3

en dag som alla andra

Jahopp, den här dagen var väl som de flesta här på Q84. Fick en till allergiskreaktion mot cytten även fast dom utökade tiden från två timmar till fyra. Redan efter tjugo minuter blev jag varm och det började klia i kinderna. Jag fick också veta att jag troligtvis kommer att operera lungorna under vecka 5. Det är inplanerat då men som vanligt beror allt på mina värden. Dessutom kom mamma hit och lämnade lite grejer. Bland annat mitt te och mössorna från min kära faster som äntligen kommit. Fick också en massa läxor som jag har noll koll på. Känns lite sådär. Däremot vill jag få tag på Julius och Snabbe Abbe, men det verkar fan omöjligt!!

tjock räka

Cytostatikan sattes på som vanligt men efter ett tag reagerade jag på något och ser numera ut som en tjock räka. Läkaren Mats kom in och kollade så fick jag någon allergimedicin. Så nu är det bara att vänta och se om det blir bättre och isf sätts cyten på igen. Annars sätter dom väl på den ändå.

seriösa Pernilla?

Okej, imorgon ska jag vara lite seriös för engångsskull och få lite saker gjorda. Typ plugga lite kemi och kanske baka. Aja nu har jag otroligt tråkigt och pappa säger att jag ser ut som en tvättbjörn. Då passar jag väl in i min lilla björn familj? Jag kommer bli galen óm jag inte får sova inatt. Vilket jag dock vet att jag inte kommer göra men ändå. Fast det värmer lite att jag har dockrummet. Fast jag har varit väldigt sjuk härinne förut. Juste jag hade det här rummet efter ben operationen när jag kom tillbaka från vuxen ortopeden. Det var här inne som agrafferna togs, usch!! Jag hade för mig att rummet var mycket större än såhär. Men jag har ju utsikt över helikopterplattan, ambulansingången och förlossningen. Så om ni vill se på grejer så hälsa på mig!

väntar

Egentligen är allt jag gör på sjukan att vänta. Vänta på läkare, vänta på mediciner, vänta på cytostatikan, vänta på att nåt kul ska hända och återigen vänta mer. Egentligen sitter jag bara av tiden i hopp om att det är lite kortare tid kvar på kuren. Tom fem minuter är ju alltid något. Nu väntar jag på att pappa ska komma med mat. Nu är jag ensam här. Mamma åkte vid fyra. I början var det så skönt att äntligen vara själv lite. Men sen blev det tråkigt. Oftast måste jag hela tiden ha folk runt mig. En stund i ensamhet måste jag ha ibland men sen är det vänner som gäller igen. Jag tröttnar på saker väldigt fort och Ebba kallar mig ADHD barn haha. Att vänta är så otroligt tråkigt. Byter saker att göra hela tiden. Jag har kommit på att jag kan göra något vettigt av tiden som jag bara väntar bort. Men jag vet inte vad. Plugga såklart men jag vet inte vad jag ska göra tyvärr. Ska försöka komma på några andra idéer tror jag också. Men jag vet inte vad. Har redan hunnit fixa naglarna och massa annat jag tänkt göra länge, men nu då? Nu väntar jag på mat.

tillbaka

Nu är jag tillbaka på det här jävla stället där man måste dansa runt en jävla droppställning för att kunna koppla in sig själv i väggen. Dessutom tar det lite tid eftersom jag numera har fem extra ben. Jävlar vad varmt det är i rummmet! Dockrummet. Rum 14. Här inne har det hänt mycket saker ska ni veta. Fyfan.

första februari

Om precis tre veckor är det första februari. Vilket för mig är båda jättehemskt och otroligt skönt. Det betyder att om exakt tre veckor är det tre år sedan jag gjorde min operation av benet. Och grejen är att det är sagt att tre veckor efter kurstart ska jag operera lungorna. Så om det blir precis som det är sagt så kommer jag att göra min andra stora operation på samma dag som den första. Någon mer än jag som tycker det känns lite creepy?

portnål

Nu vet jag varför jag hatar att sätta portnål. Jag ser ju inte vad dom gör. Annars när dom sätter kanyl så måste jag kolla hela tiden vad dom gör annars får jag panik. Men som sagt går ju inte det med portnål. Den värsta lukten jag vet är den där grejen dom tvättar med innan dom sätter nålen. Sköterskorna tvättar med typ fem tussar och den där jävla lukten kan få mig att börja gråta. Jag mår tom illa av lukten, den är hemsk. Den lukten är sjukhus för mig.

snabbe abbe

Snabbe Abbe vart fan då? Det går ju inte att spara om den eller?

taggad på skolan men nej..

Fan vad taggad jag var på att börja skolan igen imorgon. Trodde aldrig att dom neutrofila skulle gå från 0.2 till 1.3 på några dagar. Så jag var helt beredd på att gå till skolan imorgon. Men nej, just då vill min kropp bli frisk. När ska jag få bestämma? Jag vill gå i skolan! Iaf en dag innan kuren börjar. Trots det har dagen varit ganska bra. Började med att jag gick upp tio i nio för att åka till sjukan, inte så bra. Men sedan kom vi hem och åt lunch. Efter det tvingade jag iväg pappa för att övningsköra. Bebbe följde också med och satt där bak och åt godis(?!). I början gick det så jävla dåligt men sedan gick det bara bättre och bättre tillslut gick det asbra!! Att köra är så kul! Typ det roligaste jag vet. Ska tänka på det nu ist för att tänka på allt jävla dropp jag kommer få imorgon. Helvete.

8/1- 9/1

Gårdagen var jättemysig och vi hade skitkul. Även fast middagen blev väldigt sen pga av att dom små 93orna aldrig blev klara. Efter middagen som tillslut blev pasta och qournsås åt vi ännu mer. Jag och Julia hade köpt alldeles för mycket chips, godis och frukt. Dom små kollade på Inglorious Basterds medan jag gjorde höll på med massa andra saker. Jag kan verkligen inte koncentrera mig länge nog för en film. Fast dom kollade inte heller så mycket utan gjorde en jättefin bild på míg och allt som jag hatar. Tyvärr kan jag inte hitta vart den finns sparad så jag kan inte visa den. Vi gick och lade oss ganska tidigt vid halv två och kollade på tv i min säng ist. Abbe somnade otroligt fort trots att Julius och jag gjorde vårat bästa för att hålla henne vaken. Medan Snabbe Abbe låg och sov fortsatte vi kolla på tv och Julius hade lite skoj för sig på sin mobil. Så såg våran kväll ut igår. Verkar kanske väldigt tråkigt men med vi kan göra allt kul med våran humor. Imorgon ska jag och pappa åka till sickhouset vid nio för att ta blodprov på mottagningen. Vi ska se om värderna är tillräckligt bra för kur på måndag. Samma dag som skolan börjar. Så jag hoppas på att dom inte är så bra. Hihi.
Julius leker husmor
Abbe gör den otroligt vackra bilden på mig (självklart sitter hon vid godiset)

tröttnat

Okej, nu har jag tröttnat rejält på min port och ärren på magen som jag fortfarande sjukt nog har ont i. Dessutom ser jag ut som en lite junkie med alla blåmärken i armvecken. Dom jag fick från blodprov för tre veckor sen är liksom fortfarande kvar. Så det börjar bli en fin liten samling av blåmärken på armarna. Nu har jag sex stycken. Fint som fan!

pyjamasparty hemma

Istället för pyjamasparty på sjukan blir det ikväll hemms hos mig! Först shoppa mat och sen äta maten. Vilket kommer ta en jävla tid för att Snabbe Abbe är med. Sedan blire party! Höhö.
Astird Lindgrens barnsjukhus-stället där allt händer ;)

7/1

På "morgonen" såg jag och Bebbe på en skräckfilm. Den sög. Sedan ringde jag Julius vid halv två för att vi hade bestämt att vi skullle åka till stan vid typ ett och hon skulle ringa när hon vaknade. När jag ringde låg hon fortfarande och sov. Helt galet. Men sedan åkte vi till stan och hade det kul. Båda köpte lite saker och sedan åkte vi åt varsitt håll. Jag bestämde mig för att åka till mamma och hälsa på Carro lite. Det var jättemysigt. Har inte träffat henne på snart en vecka tror jag. Det är så gulligt för hon blir så glad när jag kommer. Jag kom väl till mamma vid halv sju och kom hem till pappa sen vid tjugo över tio så jag var där ett tag iaf. Jag känner mig jättepigg nu. Nästan normal men det är lite jobbigt att stå upp länge och så. Eftersom jag inte går så mycket och så nu har jag börjat få ont i benet som är opererat. (Där cancern satt sist). Så mycket som jag gjort idag har jag inte gjort på länge. Men det var riktigt kul. Fast jag kommer nog vara ganska trött imorgon.

kuren framflyttad

Imorse fick vi veta att kuren är framflyttad. Tills när vet vi inte utan vi ska ta prover på söndag för ev. kurstart på måndag. Mitt neutrofila blodvärde ligger kvar lågt, på 0.2. Det måste som sagt vara 1 för kurstart. Så det är inte speciellt troligt att det blir på måndag heller. Hoppas inte för då hinner jag gå skolan lite innan kuren börjar. Det känns lite jobbigt att det inte blev kur imorgon. Jag var helt inställd på att det skulle bli av. Läkaren lät så övertygad att blodvärderna skulle hinna gå upp. Speciellt jobbigt känns det att det är sista kuren innan operationen så jag ville verkligen ha den gjord. Nu är jag tillbaka på det där irriterande att aldrig veta vad som kommer hända och när.

bloggen en månad

Idag fyller bloggen en månad. Det beytyder att jag har vetat om att jag har cancer igen i precis en månad. Grattis?

sövas

Förut hatade jag att sövas. Men det har blivit så vardag nu att det är läskigt. Jag gillar det verkligen inte fortfarande och det faktum att jag sövts så ofta gör nästan saken bara värre. Mer och mer panik för varje gång. Men på ett annat sätt. Första gången jag sövdes var jag så rädd. Jag var helt hundra på att jag inte skulle vakna igen. Andra och tredje gången också. Jag har tom vaknat för tidigt. Innan jag ens var inne på uppvaket. Det var lite sjukt. Operationssalarna på Astrid är så sjukt små. På väggen i opsalarna sitter det stora skyltar på väggarna om vad man ska gör innan, under och efter op. En sak man ska gör efter är att räkna verktygen. Euwie! Så att man inte ska glömma kvar något instrument i patienten. Sjukt.

skolan

Jag saknar skolan. Imorgon börjar Alex skolan men han vill inte börja igen. Det är ju helt galet. Jag skulle göra nästan vad som helst för att få göra ett matteprov eller något nu haha. Jag saknar att hela tiden vara med folk som man kan ha kul med. Vara med vänner hela tiden. Det är så jävla tråkigt att inte orka göra något. Sen har jag kommit på att jag ofta hade lite för kul på lektionerna. Men det var det värt att ta igen hemma. Jag gick inte ens hel termin i ettan. Ändå känns det som att jag gått där jättelänge. Fast på ett bra sätt. Nu är det över en månad sedan jag var där. En sjuk sak är att det enda jag hann få betyg i var naturkunskap. Naturkunskap. Usch jag måste verkligen boka ett möte med syv när jag kommer till skolan. För att se hur jag ska göra. Jag vill inte gå med 94orna. Hoppas jag kan plugga hemma jävligt mycket ist och att det skulle funka. Men som det känns nu så kommer jag orka gå i skolan ganska normalt. Nu känner jag mig nästan normal. Orkar väldigt mycket faktiskt. Det är riktigt trist att det kommer en ny kur nu så jag blir sämre igen. Efter den här kuren är det inga fler kurer innan operation. Det känns riktigt konstigt. Riktigt overkligt. Fast det blir mer verkligt ju närmre jag kommer nästa kur. Och den är imorgon. Det betyder att det är mindre än en månad kvar tills operationen.

kuren

Jag ser verkligen inte fram emot kuren. Det värsta är inte att jag sitter fast på sjukan eller att man aldrig får vara ifred eller något annat irriterande. Utan det är att jag får så mycket dropp att jag behöver gå på toa minst varannan timme. Det gör att jag aldrig kan sova ordentligt. Och om jag inte får sova blir jag inte glad. Då blir det synd om Snabbe Abbe och Julius när dom kommer på lördag. Fan vad skit ni ska få ;). Nej då jag ska försöka att vara snäll fast jag inte får sova. Försöka. Det jag inte förstår är hur folk som sover över hos mig kan fortsätta sova fast det kommer in folk hela nätterna och jag kutar upp och ner ur sängen. Helt galet. Jag tror fan att Abbe sov hela natten sist och Julius vaknade typ en gång. På lördag ska vi ha ett nytt pyjamasparty och då ska jag minsann hålla dom vakna. Hoppas jag får ett större rum den här gången så vi kan ha ett riktigt party. Sist fanns det ingen mer plats efter att alla tre sängar var på plats. Vi var tom tvugna att ta ut möbler ut rummet haha.

kur på fredag?

Idag var jag och mamma på sjukan. Det gick väl asbra antar jag. Gjorde lungröntgen, lämnade blodprov och kissprov. Jättemysigt. För att se så min urinvägsinfektion var borta och för att kolla njurfunktionen. Efter röntgen gick vi upp på mottagningen på Q84 för att tvinga oss fram ett läkarbesök. Det gick sådär. Vi fick träffa en av mina "favoriter" och han sa att tumören krympt lite. Inte mycket men man kunde se skillnad. Sedan sa han något jätteklumpigt som är så typiskt honom. "Ja, det här verkar ju så viktigt att veta för dig men egentligen har jag jättebråttom". Ja, det är ju ganska bra att veta om jag ska opereras den närmsta veckan eller om jag ska få kur på fredag som planerat. Fan vad jag hatar klumpiga läkare. Kan dom tänka någon gång? Men eftersom tumören, eller skelettbiten i min lunga, krympt så ska jag få kur som planerat. Om blodvärdena gått upp.

4/1

Jag är fortfarande hemma och även fast läkaren inte trodde det så har hållit mig feberfri. Att inte behöva åka in för biverkningar efter kur får jag ta någon annan gång. Jag tar fortfarande antibiotika men i tablettform. Tydligen maxdosen man kan ta av den här sorten. Dom ser jätteläskiga ut. Lila och gigantiska. Imorgon ska jag till sjukhuset för att göra vanlig lungröntgen och ta blodprov inför kuren som ska börja på fredag. Mina blodvärden börjar bli bättre förutom neutrofila som ligger kvar på 0.1. För att få starta kur måste dom gå upp till 1. Det har varit 0.1 sedan i tisdags så jag vet inte hur stor chans det är att dom hinner gå upp så mycket på så kort tid. Speciellt när dom stått stilla så pass länge. Skolan börjar på måndag också. Det vore skönt att vara där första skoldagen. Men om kuren inte startat på fredag så har den nog ändå startat under helgen. Så då är det väl ändå bäst att den startar när den ska. Då jag kan gå i skolan i slutet på veckan ist. Det är ganska störande att det snart är ny kur för jag börjar precis bli piggare nu. Jag blir inte trött av att duscha längre liksom. Jag har också börjat äta bättre nu när magmedicinen hjälpte. Medicinen är mot magsår. Jag tar 40mg på morgonen och 40mg på kvällen. Det finns typ 15 läkare (minst) på Q84 och när en annan än den som skrev ut medicinen hörde hur mycket jag tar blev han jättechockad. Det var riktigt kul att se. Jag kunde inte ens äta innan dom höjde dosen för att det gjorde så jävla ont. Men nu börjar allt gå bättre igen.

väntar på läkaren

Nu sitter jag och pappa inne på rum 10 på Q80. Dom tog precis nålen så jag får åka hem och skrivs ut. Som vanligt måste vi vänta på läkaren först. Hoppas att han kommer snart så vi kan åka hem för jag är riktigt hungrig. Där nålen satt är det stort hål nu. Som man ser rakt in i. Det ser skitäckligt ut. Inget blod eller någonting. Bara ett hål. Fattar inte hur jag klarade av att halva porten stog ut förut. Usch.

woho! jag är hemma

Jag är nu hemma hos pappa. Så bra! Tyvärr har jag nålen kvar i porten eftersom vi måste åka in igen imorgon och ta prover igen klockan 11. Jag måste också ta tempen hela tiden och kolla så jag inte fått feber igen. Då måste vi åka in direkt. Ändå så skönt att va hemma. Jag har inte sovit hos pappa på flera veckor. Sedan innan kuren. Skulle varit här den här veckan ifrån i onsdags men då blev jag ju sjuk. Så i natt hoppas jag att jag får sova här hela natten utan feber. Jag är så jävla trött på Q80 nu att jag hoppas jag aldrig behöver vara där igen. Klockan åtta varje morgon kommer dom in och ger mediciner. Okej, det gör dom på Q84 också. Men när dom sen frågar om man vill ha frukost. Inte bara en gång utan fyra gånger kommer dom och väcker en mellan åtta och tio. Fatta grejen. Jag vill inte ha frukost. Inte nog med det. Städerskorna kommer klockan nio och stör. Dom gör ju fan inget ändå. Det låg liksom en sked på golvet när vi kom. På en infektionsavd?! Plus en massa andra äckliga grejer som jag inte ens kan berätta som fanns inne i rummet. Nu tog jag tempen igen och jaa! Jag hade 36.9-feberfri!

hemma!

Ohja! Jag fick permis till klockan nio ikväll så då kom snälla pappa och hämtade mig och mamma. Så nu är jag hemma hos mamma. I min egen säng. Så bra, så skönt. Min nyårsafton var kanske inte så speciellt underhållande förutom att det kom fem ufon fullpackade med aliens som väntade på att ta över avdelning efter avdelning på Karolinska och Astrid. Mer om det senare. Jo, jag har tom bilder.

RSS 2.0